Bay Kennish(Vanessa Marano) ska i skolan kolla vilken blodtyp hon har, när det ser att det inte matchar vad hennes mamma(Lea Thompson Kathryn Kennish) och pappa(D. W. MoffettJohn Kennish) har, blir de oroliga. Sjukhuset berättar för dem att det har blivit ett byte! Någon annan har fått med sig deras dotter hem och Bay är någon annans. Familjen kontaktas.

Deras riktiga dotter är Daphne Vasquez(Katie Leclerc) och Bays riktiga mamma är Regina Vasquez(Constance Marie).

När alla träffas för första gången får de veta att Daphne är döv. Hon blev det när hon var 3 år då hon fick en sjukdom. Men hon kan läsa på läppar, tala och kan teckenspråk. Hon spelar basket och är väldigt bra på det.Går på ”Carlton School for the Deaf” tillsammans med hennes bästa vän Emmett Bledsoe(Sean Berdy) som inte vill använda rösten utan endast tecken. Han har en motorcykel och älskar att fota. Daphney dejtar först Liam men som är Bays X så hon tvingar dem att göra slut.

Familjen Kennish (som även består av Toby Kennish-Lucas Grabeel) är väldigt rika efter att John haft en karriär som Basebollspelare, medan Vasquez är fattiga. Alla vill lära känna varandra så Vasquez(Även Reginas mamma Adriana-Ivonne Coll) flyttar in i familjen Kennish’s Gästhus.

När Bay är hos Vasquez innan de flyttar till gästhuset så träffar hon Tyler ”Ty” Mendoza(Blair Redford). Men han åker senare iväg för att bli militär. Då börjar Bay dejta Emmett, hon får lära sig teckenspråk och blir bra riktigt snabbt. Emmetts mamma Melody(Marlee Matlin) gillar inte Bay tills hon varnar henne då Emmett funderar på att sluta skolan. Emmett och Bay ”gör slut” efter att Emmett varit med Simone istället (som egetligen ska vara med Toby!)

Kathryn K. bestämmer sig för att skriva en bok om händelsen innan någon annan hinner före efter att en journalist ändrat på hela deras historia i en artikel.

John K. blir tränare tillsammans med Melody för tjejernas basketlag på ”Carlton”. Han äger även en biltvätt.

Toby K. har ett band tillsammans med James ”Wilke” Wilkerson III(Austin Butler) och senare även Emmett då han är riktigt bra på trummor. Toby är spelberoende men kämpar med det. Han börjar senare dejta Simone Sinclair(Maiara Walsh), som är Bays f.d. vän men som manipulerade folk vilket Bay inte gillade. Wilke fattar tycke för Daphne och de börjar träffas men E22 så avslöjas det att han ska börja på en internatskola.

Endast Regina vet vem som är Bays pappa. Men en dag dyker han upp efter att ha sett en artikel om ”bytet”. Men han tvingas fly då han inte är amerikans medborgare. (Gilles MariniAngelo Sorrento)Han lämnade Regina när Daphne var tre då han var säker på att det inte var hans barn.

Regina har en hemlighet hon har länge vetat om ”bytet” då hon anlitat en ”privatdetektiv” att leta reda på Bay, men inte vågat gör något.

Väldigt rolig och spännande samt intressant med teckenspråk! 😀

Kommentering avstängd.

Arkiv

Kategorier